Λειτουργική (Functional) Νευροχειρουργική

Λειτουργική (Functional) Χειρουργική

Η Λειτουργική Νευροχειρουργική αποτελεί την αιχμή του δόρατος της σύγχρονης Νευροχειρουργικής. Το σκεπτικό της ανάπτυξης ήταν η αλλαγή των δομικών στοιχείων του νευρικού συστήματος, πχ του εγκεφάλου, των περιφερειακών νεύρων, του δευτερέυοντος συστήματος ελέγχου οργάνου του σώματος. Η παρέμβαση στα ανωτέρω ανατομοκά τμήματα του σώματος έχει σαν αποτέλεσμα την πλήρη αλλαγή της λειτουργίας περιοχών του σώματος.
Αντιμετωπίζει πληθώρα νοσημάτων όπως οι κινητικές διαταραχές, η νόσος Parkinson, η επιληψία. Δύναται να βελτιώσει ή να εξαλείψει συμπτώματα, όπως τον χρόνιο πόνο της σπονδυλικής στήλης (οσφυαλγία – αυχεναλγία – ραχιαλγία), την νευραλγία τριδύμου, τον καρκινικό πόνο.
Παρεμβαίνει και ρυθμίζει λειτουργία οργάνων όπως πχ ιδρωτοποιοι αδένες – υπεριδρωσία, αναπνευστικές κινήσεις διαφράγματος, ρύθμιση αρτηριακής πίεσης.
Χαρακτηριστικό της εφαρμογής της είναι η χρήση τεχνολογικών προιόντων και μεθόδων που ξεπερνούν την κλασσική νευροχειρουργική.
Αυτό επιτρέπει να πραγματοποιούνται επεμβάσεις με ολιγότερη νοσηρότητα, ταχεία κινητοποιηση του ασθενούς, ελάχιστη παραμονή στο νοσοκομείο, σχεδόν μηδενική θνησιμότητα.

Επικοινωνία

Λεωφ. Κηφισίας & Ζηρίδη
Μαρούσι, Αθήνα
Τηλ: 6977906259
210 6813942